Imkerij

1
1

Onze imkerij is gelegen aan de ingang van de Buitenplaats Oosterhout in Nijmegen-Noord. De imkerij wordt gerund door Marion Teeuwen en Willem Verstijnen.

Bij huis hebben we de beschikking over een tuin van 1.3 ha waar een 30-tal bijenvolken staat. Daarnaast staan onze bijen op nog 6 andere locaties in Nijmegen en de gemeente Lingewaard. Momenteel  beschikken we over 60 bijenvolken. Dit aantal varieert per jaar.

We werken met het bijenras Carnica. Dit is een goede haalbij (honing) en een zachtaardig ras. Om die reden is dit een prettig bijenras om mee te imkeren.

De honing die door onze bijen geproduceerd wordt is een regionaal en natuurzuiver product. We leveren de honing aan diverse landwinkels in de regio en een aantal biologische winkels. Tevens is  er altijd honing  aan huis te koop op het adres Oude Groenestraat 3 in Nijmegen.

Een deel van de bijenvolken wordt ingezet bij de bestuiving. Bij een aantal fruittelers in de regio verzorgen we de bestuiving/bevruchting van het fruit en dragen op deze wijze bij aan een goede fruitoogst.

Onze bijenkasten zijn op onderstaande locaties al te vinden:

  • Buitenplaats Oosterhout Nijmegen-Noord (website)
  • Stichting Gast Nijmegen (website)
  • De Ooygaard Nijmegen  (website)
  • Volkstuinen de Pagode Nijmegen
  • Groente en Bloemen tuinen Heilig Landstichting
  • Fruitbedrijf De Woerdt Ressen (website)
  • De Bijenhof in Bemmel
100
natuurlijk
450
gram pot
250
gram pot

Honing

We leveren onze honing in potjes van 450 en 250 gram. Eventueel is het ook mogelijk om honing in knijpflesjes van 350 gram te bestellen. Wij verkopen de honing onder de noemer bloemenhoning omdat de honing is samengesteld uit nectar van vele verschillende bloemen. De samenstelling, en dus de smaak zal per seizoen variëren. Afhankelijk van de bloemen en bomen die in dat seizoen bloeien. We leveren vloeibare honing en crèmehoning. Crèmehoning is op een speciale manier geroerd waardoor de honing kristalliseert in zeer kleine suikerkristallen. Deze honing blijft daardoor goed smeerbaar.

Voor inkoop van onze regionale bloemenhoning neem contact op voor vrijblijvende prijsopgave. We leveren onze honing aan diverse landwinkels in de regio. Tevens wordt de honing verkocht in een aantal biologische- en natuurwinkels.

Thuisverkoop

Aan huis is altijd honing te koop. Kom langs op de Oude Groenestraat 3 in Nijmegen (Noord).

Bestuiving

Een deel van de bijenvolken wordt ingezet voor de bestuiving. Marion is een gecertificeerde bestuivingsimker. Bij een aantal fruittelers in de regio worden onze bijen ingezet, onder andere voor de bestuiving van kersen, peren, appels, pruimen, kruisbessen, bramen en aardbeien. De bijen kunnen worden ingezet in open en bedekte teelt. We werken met een schriftelijke bestuivingsovereenkomst zodat altijd duidelijk is wat u van ons kunt verwachten. Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een prijsopgave. (Tel.  06 24671912)

Educatie

We verzorgen educatieve activiteiten. Het is mogelijk voor gezinnen of groepjes kinderen een kijkje te komen nemen in onze imkerij. Je krijgt uitleg over het leven van de honingbij en kunt een bijenvolk in een bijenkast observeren. Beschermingsmaterialen zijn aanwezig. Er kunnen waskaarsen worden gemaakt en uiteraard is het mogelijk de honing te proeven. Ook wordt informatie gegeven op welke wijze kan worden bijgedragen aan een “bijvriendelijke” leefomgeving. We zijn ook bereid om voorlichting te komen geven op scholen in de regio. Je kunt vrijblijvend contact opnemen over informatie en prijsopgave van de educatieve activiteiten. (Tel. 06 24671912)

Tevens verzorgen we een aantal algemene educatieve activiteiten. We houden jaarlijks open dag in het kader van de landelijke Open Imkerdagen. Regelmatig nemen we deel aan biologische– en/of natuurmarkten of leveren een bijdrage aan manifestaties op het gebied van milieu, natuurbehoud en bijen.

Bijenzwerm

Signaleert u een bijenzwerm bij u in de buurt, dan kunt u  contact met ons opnemen. Wij zullen dan  de zwerm  bij u ophalen en in een bijenkast plaatsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Om te voorkomen dat de bijenzwerm wegvliegt naar een andere bestemming is het van belang dat u niet te lang wacht met contact opnemen. (Tel.  06 24671912)

Recent nieuws / Meer nieuws

Voorjaarsinspectie bijenvolken

| Imkerij Bloem | No Comments

De voorjaarsinspectie is klaar en we zijn tevreden over de wijze waarop de bijen de winter zijn doorgekomen. Van de 60 volken waren er slechts 2 dood en 3 darrenbroedig….

Bijenvolk naar fruitteler

| Imkerij Bloem | No Comments

Vandaag de eerste bijenvolken naar de kruisbessen gebracht. De fruitteler zei tegen zijn dochter ”deze bijen komen ons fruit brengen”! Het nauwelijks zichtbare bloemetje van de kruisbes wordt door de…

Vragen over onze honing of bestuiving van uw gewas? Neem hier contact met ons op!