Imkerij

Ierse Terriers

van de Mellifera

Solognote Schapen

van stal Mellifera

Welkom

Hallo!

Wil je meer weten? Laat het ons weten

Solognote Schapen

Een sterke kudde

Ierse Terriers

Ruwharige, eigenzinnige mensenvrienden

1
1

We zijn zeer verguld met Pluck onze Ierse Terrier. Onder de kennelnaam ‘Van de Mellifera’ willen we de komende jaren enige nestjes Ierse Terriers gaan fokken.

Pluck is een prachtige roodharige hond. Haar officiële stamboeknaam is Paris Hilton van het Laagveld . Ze is een dochter van de Louis Armstrong en Helen Hunt. Beide ouders zijn kampioenshonden van de bekende kennel van het Laagveld. Pluck is een teef vol levenslust .

Bij de clubmatch van de Nederlandse Ierse Terriërclub  in 2013 is ze als 2e geëindigd in de open klasse teven.

Pluck is een echte verzamelaar. Zijn we een handschoen of slof kwijt? Meestal in haar mand te vinden waar ze trouw waakt over de bezittingen van haar baasje. Een Ierse Terriër is een gezellige erfhond. Zij volgt en vergezelt ons, bij onze werkzaamheden in de tuin en helpt ons bij het verdrijven van de mollen en/of muizen.

Pluck bepaalt graag zelf waar ze gaat liggen. Wanneer we in de woonkamer zitten sleept zij haar kleedje uit de mand en stationeert zich in de buurt van ons. Een Ierse Terrier houdt van gezelligheid.

Onder de kennelnaam Van de Mellifera willen we de komende jaren enige nestjes Ierse Terriers gaan fokken. Pluck is een stoere, alerte hond met een lief karakter. Ze is inmiddels ruim drie jaar oud en goed volgroeid. Een mooie leeftijd om een eerste nest te krijgen.

We verwachten in het voorjaar van 2015 ons eerste nest te krijgen. Als lid van de Nederlandse Ierse Terrier club zullen we dit nestje fokken volgens de richtlijnen van de club. Via het nieuws op deze site houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

lammeren 2015 1222

Pluck

Stamboom

 

 

 

 

Aira foto

 

Aira

Stamboom

 

 

 


keeper goede

Keeper

Stamboom

Rasstandaard

Schofthoogte: tussen 46 en 50 cm.
Kleur: roodbruin
Gewicht: ongeveer 14 kg

Over de Ierse Terrier

De Ierse Terrier behoort tot de rasgroep “Terriërs”. Zoals de naam als zegt, komt de Ierse Terriër oorspronkelijk uit Ierland. Door zijn ruwharige vacht was hij goed bestand tegen het gure klimaat van dit land. Hij werd voornamelijk gehouden door boeren als “manusje van alles”. Hij hield het erf vrij van mollen,ratten, muizen, konijnen e.d., ging mee op jacht met zijn baas en moest huis en haard verdedigen.

Over zijn oorsprong is niet veel met zekerheid te zeggen, mogelijk hebben de ruwharige Black and Tan terriër en de Ierse Wolfhond in de 19e eeuw een rol gespeeld bij het ontstaan van het ras.

De Ierse Terriër is een rustige zelfverzekerde hond, niet overdreven vechtlustig, maar wel moedig. Hij is op zijn tijd wat eigenzinnig en zeer impulsief, maar altijd een echte vriend voor baas en zijn gezin. De Terrier is fel, trouw, speels en waaks.

Uiterlijk

Juist door zijn eenvoud is de Ierse Terriër een hond die veel mensen aanspreekt. Zowel de rode kleur van de harde ruwe vacht als zijn elegante “racy” bouw zijn factoren die hierin meespelen. Daarnaast vallen ook zijn gestrekte hoofd met de V-vormige oren en zijn donkere pientere ogen op.

Verzorging

Zoals iedere terriër moet ook de Ierse Terriër getrimd of geplukt worden om het overtollige haar te verwijderen. Dit trimmen kunt u zelf leren. De club of de fokker van uw pup zullen u graag advies geven. Verder zijn er natuurlijk trimsalons die uw hond de nodige trimbeurten kunnen geven. Naast deze trimbeurten kunt u volstaan met het regelmatig kammen van de vacht met een grove kam.

Imkerij

Ierse Terriers

van de Mellifera

Solognote Schapen

van stal Mellifera

Welkom

Hallo!

Wil je meer weten? Laat het ons weten

Solognote Schapen

Een sterke kudde

Ierse Terriers

Ruwharige, eigenzinnige mensenvrienden

Opvoeding

De Ierse Terriër is een hond met een behoorlijk sterke eigen wil en daarom is het nodig, dat hij goed leert wat door zijn baas goed gevonden wordt en wat niet. Dit kan niet voldoende benadrukt worden. Op jonge leeftijd leert de hond gemakkelijk en spelenderwijs heel veel aan. Profiteer hiervan. Een goed opgevoede hond is zijn leven lang een plezier voor ieder. Omdat een Ierse Terriër sterk gehecht is aan mensen, gecombineerd met zijn intelligentie, laat hij zich goed opvoeden en bereikt men meer met een terechtwijzing of even prijzen en aanhalen, dan met harde dressuurmethoden!

In huis

Door zijn rustige karakter is de Ierse Terriër bijzonder geschikt als huishond. Ook zijn middelgrote maat komt hem hierbij van pas: niet te groot voor de kamer, maar sterk genoeg om een goed verdediger van baas en huisgenoten te zijn. Kinderen en Ierse Terriërs gaan prima samen! Een van de dingen die hij het liefst doet is autorijden.

Buiten

Ook tijdens een wandeling is de Ierse Terriër een fijne, levendige, speelse hond. Zelfs op oudere leeftijd. In streken met veel wild moet men rekening houden met zijn goed ontwikkeld jachtinstinct.

Bij voorkeur moet de hond op deze wandelingen goed kunnen rennen, een slap “blokje om” is niet voldoende. Kan hij buiten zijn energie kwijt, dan is hij binnen de hond die we ons wensen.

Recent nieuws / Meer nieuws

Aira heeft puppen!!

| Ierse Terriers | No Comments

Aira , Alma van de Mellifera, heeft op 11 mei haar puppen geworpen. De vader  is George ofwel  Montelle  Royal leader at Sunnystone.  Engelse reu die sinds 1 jaar in…

Beschuit met muisjes!

| Algemeen, Ierse Terriers | One Comment

Afgelopen zaterdag heeft onze Pluck 8 prachtige puppen op de wereld gezet. Pluck en de puppen maken het prima. Het zijn 5 teefjes en 3 reutjes. Wij zijn blij!

Engelse reu tijdelijk in het land

| Ierse Terriers, Uncategorized | No Comments

Engelse reu , Ch. Montelle Royal Leader at Sunnystone ofwel George, is tijdelijk bij ons in Nederland. Zodra onze Aira in dit najaar  loops wordt, is hij de beoogde vader…

Vragen over Ierse Terriers of interesse in een pup? Neem hier contact met ons op!